Donnerstag, 13. November 2008

E-mail bez omezení kapacity a 25GB online disk

Microsoft nabídne v nové verzi Windows Live kapacitně neomezený freemail a online disk pro až 25GB dat (viz Golem.de). To je dobrá zpráva. Doposud to byl především Google, který udával tempo a směr rozvoje internetu. Nyní se zdá, že se Microsoft probudil z dlouhého zimního spánku a začíná být konkurenceschopný i na webu.

Když si k tomu připočteme pokračující zdokonalování a lokalizaci Office Live Workspace a nové aktivity v oblasti sociálních sítí, tak se zdá, že se na Internetu "objevuje" nový silný globální hráč. Což je pro rozvoj sítě sítí jistě prospěšné. Škoda jen, že nástup Microsoftu na Internet je zároveň provázen ústupem Yahoo, které čelí vážným ekonomickým problémům.

Je možné, že právě začíná opravdový souboj dvou gigantů o internet. Těžko říct, jak tento souboj dopadne. Jsem ale především zvědav, jak se do tohoto soupeření zapojí české portály. Ty totiž mohou tratit nejvíce. Zatímco doposud přicházeli spíše jen o technicky náročnější uživatele, tak nyní možná začnou ztrácet i ty méně náročné.

3 Kommentare:

  1. Kdy to bude? Mám tam pořád 5GB

    AntwortenLöschen
  2. No Golem.de nespecifikují, kdy bude velikostní limit odstraněn. Ve článku na Arstechnika.com:
    http://arstechnica.com/journals/microsoft.ars/2008/11/11/so-what-do-you-think-of-the-new-hotmail
    je napsáno: "Finally, storage is "ever-increasing," (starting at 5GB and moving up 500MB monthly as the user needs it)."
    Je tedy celkem možné, že nárůst bude postupný - když se budete blížit k 5GB kapacity, tak Vám přidají dalších 500MB.

    AntwortenLöschen
  3. Mám cukání tam poslat nějaký umělý data a vyzkoušet si to :)

    AntwortenLöschen