Montag, 25. Januar 2010

Krásná Lípa na Facebooku

Před rokem jsem na Facebooku založil skupinu Krásná Lípa. Před Vánocemi jsem se na ní podíval a k mému překvapení zjistil, že má kolem osmdesáti členů. Během Vánoc se počet členů zdvojnásobil. Facebook je zkrátka fenoménem současného webu a může být přínosný i pro Krásnou Lípu.

Skupiny na Facebooku mají různé možnosti využití. V případě té krásnolipské přichází v úvahu především informování o akcích. Pro členy skupiny to přináší komfort spojený s přehledností a možností integrace svého kalendáře (např. do MS Outlook nebo Google Calendar), takže jakmile potvrdí účast na nějaké akci, tak informaci o ní naleznou nejen na Facebooku, ale i ve svém osobním kalendáři.

Pro organizátory akcí pak tato forma propagace akcí umožňuje nejenom velmi rychlé oznámení akce konkrétním lidem, ale i téměř okamžitou zpětnou vazbu, kolik lidí se zúčastní a kolik o účasti přemýšlí. Pozvánku je možné průběžně doplňovat, posílat "registrovaným" účastníkům zprávy a přidávat k ní komentáře. Je to mnohem efektivnější a hravější než tištěné letáky nebo e-maily s přílohami.

Skupina Je otevřená jak pro lidi, kteří chtějí touto formou dostávat informace o dění v Krásné Lípě, tak pro ty, kdo chtějí o svých akcích informovat. Ti pouze musí některého ze správců požádat o udělení správcovského oprávnění.

Na Facebooku jsou i další skupiny a stránky, které se týkají Krásné Lípy, např.:
Předpokládám, že počet krásnolipských skupin a stránek během tohoto roku na Facebooku výrazně vzroste. Skupina Krásná Lípa by se tak mohla stát jejich rozcestníkem a zároveň místem pro vzájemné předávání informací mezi online Krásnolipáky.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen