Dienstag, 27. Januar 2009

Budou nás v Europarlamentu reprezentovat odborníci na školné?

ČSSD v krajských volbách uspěla krom jiného proto, že se jí podařilo volby přeměnit na referendum o vládě a poplatcích u lékaře. Pro volby do Evropského parlamentu připravují socialisté podle ČTK další referendum, tentokráte o školném na vysokých školách.

Jsem asi naivní, ale domnívám se, že témata voleb by se měla volit podle toho, kam se volí. Stejně jako kraje nerozhodují o výši poplatků u lékaře, tak poslanci v Evropském parlamentu nemají co do činění se školným na českých vysokých školách.

Výsledkem socialistické předvolební poplatkové kampaně bylo, že se hejtmany stali odborníci na zdravotní poplatky typu Dr. Ratha. A důsledky se již začínají projevovat. Bylo by myslím velmi smutné, pokud by nás v Europarlamentu reprezentovali specialisté na školné. Snad ale půjdou volit lidé, kteří mají alespoň základní představu, o čem se v Evropském parlamentu rozhoduje.

1 Kommentar:

  1. Šlejško - máš tam chybu - ČSSD volby nevyhrála (když se totiž podíváš na absolutní počty hlasů, tak ČSSD dostala zhruba stejně jako předtím, ale ODS dostala o hodně méně) ... takže správně má být že volby prohrála ODS.

    AntwortenLöschen