Donnerstag, 6. November 2008

Mám majetného jmenovce

Nedávno mi přišly nějaké dopisy s pozváním na jednání ohledně řízení k nějaké skladovací hale. Myslel jsem, že jde o nějaký omyl, tak jsem to hodil do koše.

Dnes mi přišel dopis od zájemce o odkup nikoliv zanedbatelně malých pozemků. To mě zaujalo. Podíval jsem se do katastru nemovitostí a nalezl jsem u těch pozemků své jméno. Bohužel to akorát dokazuje, že nejsem jeho jediným nositelem. Jak rád bych ty pozemky prodal...

Tipuji, že se ke mně tyto věci dostávají jednoduše tak, že zájemci o koupi majetku mého jmenovce či jednání s ním, kteří na něj nemají kontakt, zadají do vyhledávače jeho a zároveň i mé jméno a následně naleznou můj web. Pak už je jednoduché najít i moji adresu.

Asi bych na svůj web měl nějak šikovně umístit číslo svého bankovního účtu. Třeba by mi na něj pak začaly chodit platby od neznámých dobrodinců. To by byl myslím vcelku příjemný způsob, jak zhodnotit existenci majetného a na Internetu méně profláknutého jmenovce.

Začínám litovat, že jsem svému synovi dal v Česku tak málo užívané jméno - Florian. V kombinaci s ne zrovna rozšířeným příjmením je vcelku pravděpodobné, že je jediným Florianem Slejškou na celém světě. Díky tomu přijde o všechny humorné situace zapříčiněné shodou jména s jinými lidmy.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen